Monday, April 2, 2012

Tonori no Totoro horrifying undermeaning

Bild hittad här, jag hoppas det är rätt person jag creddar nu.

Älskar verkligen den urbana myten om Hayao Miyazakis Tonori no Totoro som man kan läsa här. Tycker väl kanske att det är lite långsökt, vet inte om jag tror på det. Hursomhelst har det inte förstört filmen för mig, den är fortfarande lika härlig. För mig får Totoro gärna vara någon form utav dödsande, det gör bara döden mindre läskig. Tycker det är fint att Mei som blivit så brutalt behandlad i den verkliga världen får följa med Totoro till dödsriket och slippa alla ondska som finns hos oss, och sen följer Satsuki efter och så levde de lyckliga i alla sina dagar på kattbussen. Egentligen ganska ointressant vad jag tycker om det hela, men om ni gillade filmen och inte är rädda för att se den på ett nytt sätt så tycker jag verkligen att ni ska läsa bloggposten jag länkade till!

2 comments:

 1. Älskar Totoro! :)
  Men oj, helt plötsligt blev Totoro mycket mer intressant. ^^ Inte för att jag tror på teorin direkt. Som du säger, den är lite långsökt. Men det är ett intressant sätt att se på historien, att Totoro är en dödsande och att flickorna egentligen dör på slutet. Tror dock inte det behöver handla om just Sayama incidenten.
  Spännande inlägg. :)

  ReplyDelete
 2. Jag med! Och jag älskar Totoro-låten ^_^ Man vill ju bara ha en sån stor kisse att ligga och vila på ute på gården :)

  Haha ja, önskar bara att jag själv skrivit det :p Tycket filmen är kittlande nu, även om jag inte tror på det jättemycket. Sjukt att folk orkar sitta och kolla efter datum osv, men det är bra att de orkar så att jag slipper :D

  ReplyDelete