Friday, March 23, 2012

AJ AJ AJ

Jag vet inte vad den här skiten är men jag blir helt galen! Varje dag efter jobbet har min mage varit så här jävla svullen, ser helt gravid ut, spänner inte ens ut mig liksom. Vet inte varför det är så, äter jättebra mat hela tiden, äter små portioner regelbundet, typ helt veganskt och inga supersnabba, vita kolhydrater. Det finns en magsjukdom som heter IBS som kvinnor vanligtvis drabbas utav, men det är något man får utav att äta t.ex laktos och gluten och kött, äter inget utav det. Jag läste en artikel om det en gång och jag äter precis vad en ska äta för att motverka den sjukdomen om en har den (grönsaker, frukt, fiberrik mat). Brukar bli lite bättre efter att jag tränat efter jobbet, men på vägen dit ser jag ut som en sprucken kondom.

Funderar antingen på att jag äter FÖR mycket fibrer*, har hört att en kan göra det. Ellr stress, men jag är inte särskilt stressad på jobbet, vi har ganska lugnt nu. Trodde först att mina byxor kanske var för tighta, men igår hade jag mysiga tights och blev ännu svullnare än dagen innan. Borde ringa sjukvårdsupplysningen.


*Heter det fibrer eller fiber? Står olika på alla innehållsförteckningar så jag vet inte.

5 comments:

 1. Åhh fan jag vet hur du har det. Hade också samma problem en längre tid, så jag slutade med mejerier, gluten och kött, och det verkar ha löst sig nu :) Men om du fortfarande har problem så tror jag det är som du säger, för mycket fibrer är inte heller bra, så prova att utesluta dessa en period... sen så ät i lugn och ro, tugga maten ordentligt och allt det dära! :) hehe nej men hoppas det blir bättre

  ReplyDelete
 2. Okey, men vilken mat har lite fibrer då? För jag äter liksom fiberrikt bröd, fullkornspasta, frukt, gröt, grönsaker... vad finns det för mat kvar som är bra och som inte innehåller fibrer? Vill ju liksom inte bara äta godis och vitt bröd :p

  ReplyDelete
 3. Grönsaker med lite fibrer typ, och det är bara rött kött som jag inte äter, så fisk och kyckling funkar.. Jaaa så här var det också.. Äter du för mycket kalcium? Läste någonstans att ett för högt kalcium intag kan leda till att man får för lite magnesium. Just magnesium är viktigt för cellernas funktion, nerver och muskler osv. Så satsa på mat med magnesium, eller köp magnesium vitamintabletter på apoteket :)

  ReplyDelete
 4. Fast duuuu.., ta inte mina tips på största allvar nu! Är liksom ingen kostexpert eller så hehe :P Kanske bättra att gå till vårdcentralen eller liknande..? :)

  ReplyDelete
 5. Aa okey, får kolla lite på det då :) Har jag inte tänkt på, tror in det, är ju kalcium i typ sojamjölk men tror inte jag äter så mycket annan mat som innehåller det.

  haha nej kanske inte, får kontakta läkare om det fortsätter så här :/

  ReplyDelete