Thursday, March 8, 2012

Internationella kvinnodagen

Blir ledsen över att den här dagen ska behöva finnas. Att vi har internationella mansdagen 364 (365 i år!) dagar om året, och att vi kvinnor får en liten ynka dag som ska handla om oss. 

Jag märker själv inte av något större förtryck i min vardag, kan ju i och för sig bero på det ganska begränsade livet jag lever. Jag kan ibland märka på jobbet att jag inte blir tagen på allvar, blir kallad "lilla gumman" osv, inte jättehemskt förstås, men nog så frustrerande. Sen är det ju mycket man inte tänker på, idealet som man är slav under till exempel. Kan ändå känna att jag har valt det lite själv, skulle ju kunna göra mer "uppror" mot idealet om jag känt att det vore värt det. Låtit bli att raka benen, slutat sminka mig, slutat banta. Jag trivs helt okey med det, samtidigt som jag kan känna att det är förjävligt att man som kvinna ses som radikal om man väljer att inte göra sig av med hår, till exempel.

Det finns så jävla mycket man inte tänker på, saker som inte påverkar mig personligen. Jag har bestämt mig för att sluta hålla tyst, låtsas inte ha hört, tänka att det inte var så farligt. Jag måste sluta vara rädd för att skapa dålig stämmning, skita i om folk tycker att jag är en jobbig jävel. Det är väl lite det det handlar om? Att kvinnor kämpar så för att ständigt vara till lags, det är ju så vi "ska" vara. Det är fan så mycket mer bekvämt, och vad skönt och enkelt det är att göra vad som förväntas av en. Men det krävs någon form utav offer om vi vill se en ändring, och jag har fan ingen rätt att kalla mig vare sig feminist eller antirasist om jag inte säger ifrån när folk uttrycker sig sexistiskt eller rasistiskt i min närhet. Varje jävla gång.

2 comments:

 1. Åh så himla bra post alltså verkligen. Precis såhär har jag tänkt de senaste veckorna att man ska fan stå upp för sig själv. Man får höra sp mycket sexistiskskit och även fast det bara är "skämt" så orkar man ju ej ta det i längden när det är på min och alla cheyers bekostnad.

  Ville bara säga det samt att jag av en slump råkade hitta din blogg då jag följde din tidigare men den en dag bara försvann utan adress till någon ny. Så trodde du slutat helt och blev lite deppi haha.

  Oj nu blev det här en hel novell och hoppas du inte tolkar detta obehagligt/stalkigt. Men det är trevligt att följa en blogg som din samt att det behövs fan tjejer dom du som tar plats. Ja alla förtjänar ju att ta plats haha men brabra att du gör det.

  K R A M

  ReplyDelete
 2. Tack, blev så himla glad av din kommentar, inte alls stalking, bara roligt med bra feedback! :D

  Ja, och så vill man inte vara "den där humorlösa jäveln som man inte får skämta inför", jag kan ta ett skämt, drar man ett sexistiskt skämt som är roligt och har lite finess så drar jag mig inte för att skratta, men det är fan en jävla epidemi av män som typ "höhö kvinnor ska stå framför spisen", och jag kan bara tänka "okey, så du tycker att din mamma, dina vänner och din syrra endast har ett användningsområde i livet och bör reduceras till någon jävla matlagande avelsko?! Vissa saker är kanske bara på skämt men det göder en mentalitet som inte är okey.

  Aww, så dum jag är som byter adress hippsomhapp, men nu ska jag inte byta något mer! :)

  Jag sa ifrån idag när jag såg en grej på facebook som jag tyckte var så urbota jävla korkat, typ bästa känslan någonsin, inser liksom att jag har bra grejer att säga, att jag inte är dum i huvudet och att jag kommer föda mer åsikter och lära mig mer ju mer jag uttrycker mig själv!


  Kram!

  ReplyDelete