Sunday, March 4, 2012

Vegkäk

Var över till mamma och pappa idag och blev bjudna på middag, vegetariskt. Har omvänt papi till nästan-vegan efter att jag lånade ut "Eating Animals", så bra! Nu åt vi vegetariskt och inte veganskt, men bra ändå, och framför allt GOTT! Råris, soyabiffar och stekta grönsaker med créme fraiche, och så en massa rostade sesamfrön över det. Tänkt prova göra en sån där grönsaksröra själv så att jag har massa mat för veckan, fast med yoghurt istället.
Passade på att besöka Good Store precis innan de stängde, köpte hem en massa sojakött, pålägg, godis, miso-soppa och vaniljsås. De här "köttet" jag köpt är helt INSANE, innehåller typ 64 g protein per 100 g och knappt något fett eller kolhydrater, helt underbart! Var riktigt gott också, var sånt kött vi fick hos mamma och pappa, gillade verkligen konsistensen på det, påminde om tofun man får när man äter vegetarisk sushi.

Vi gick även förbi Dags Livs i Fridhemsplan och browsade lite (för att jag är någon form utav sinnessjuk varelse som tycker att det är helt hysteriskt att gå runt och kolla på matvaror?!), fanns massa vegalternativ där med, mycket mer än på butikerna jag brukar handla på. Fridhemsplan är ju bara en tågstation från jobbet så då hinner man ju svänga förbi på vägen hem. 

Tycker alla ska ta till sig detta, för det är så bra med vegetarisk mat, det är gott och nyttigt och man kan äta med gott samvete. Man plågar inte djur och man förstör inte planeten. Dessutom så är det alldeles utmärkt att äta vegetariskt eller veganskt om man vill hålla sig slank, för den maten är ofta energisnål och väldigt nyttig :) De här soyabitarna är ju helt ultimata som nyttig mat, bättre än kycklingfilé till och med!

No comments:

Post a Comment