Sunday, August 21, 2011

Tjyvnyttig mat

Älskar tacosallad, det är så bra, så gott OCH nyttigt, fast man fattar inte att det är det när man äter det för det smakar inte nyttigt. Det är bra att lura sig själv på det viset av flera anledningar, dels så är man inte sugen på något mer eftersom att man åt så onyttig middag (lunch i mitt fall), och så får man skuldkänslor utan anledning. Man tror att man äter fett mycket också, fast egentligen är bara hela tallriken täckt av grönsaker.

Jag har gömt en mini-portion quornfärs under all sallad, det enda onyttiga i är en ganska generös portion ost, och majs är inte jättenyttigt men ganska okey ändå, mycket socker men inte så mycket kalorier. Hade inget tacosås hemma nu så fick köra utan, men ska man ha tacosås så tycker jag att man gör bäst i att laga egen, så slipper man allt socker och kan ha skitmycket krydda i. Fick köra på att krydda med spiskummin och cayennepeppar istället, så då blev det starkt ändå!

Till sist vill jag säga att köpe-tacokrydda är det mest idiotiska som finns i hela världen, lägger bara till en massa onödigt socker, kalorier och kemikalier. Spiskummin ger precis samma smak och ingenting utav det dåliga. Tacosallad är en typisk sådan rätt där även den mest hängivne köttätaren gör klokt i att välja vegfärs, smakar precis likadant eftersom att man ändå kryddar maten. Vegetarisk färs är fett-och kalorisnålare och snällare mot djur och miljö :) 

No comments:

Post a Comment